Jan 2, 2010

Di mana letaknya Islam kini???

Salam,

The last Soldiers of Allah album 1924 (click to know da story behind 1924 if u don't know) was their most successful album. The name of the album refers to the year 1924 when "Islamic state was destroyed". The album was recorded before 9/11 tragedy (the destruction of World Trade Center), but it is supposed that after 9/11 the group became controversial as Islam came further into public awareness in America.

SOA have been quite popular in the Muslim community in the West, and then gained massive popularity in other parts of the world such as the Middle East and Malaysia.

video

We have seen dat history had shown to us dat we, muslim had once conquer da world...menjadi bangsa yang paling disegani. Lesson no.1 : Dun ever mess with Muslim.
But, looks...nowadays, WHAT HAPPEN!!! Muslim's terrorist...dat is da label of us now. How can it become like dis? Siapakah yang akan membalas balik segala perbuatan anjing Yahudi & Amerika yang telah mereka lakukan kepada kita? Di manakah pemimpin Islam masa kini; pemimpin seperti Salahuddin Al-Ayyubi, Muhammad Al-Fateh atau Yusuf Al-Qaradawi...

Either we make history or
we become history!!!

Below are da image of a view from famous people bout Islam....







So, marilah kita berusaha kembalikan semula Islam seperti zaman kegemilangn yg kita pernah kecapi dulu dengan mengikut segala suruhan Allah, mengamalkan ajaran Al-Quran . Di sini adalah beberapa contoh berkenaan dengan kekuatan dan kekuasaan yang diberikan terhadap mereka yang mengikut ajaran-ajaran al-Quran:

Dan Allah telah berjanji kepada orang-orang yang beriman di antara kamu dan mengerjakan amal-amal soleh, bahawa Dia akan menjadikan mereka berkuasa di muka bumi, sebagaimana Dia telah menjadikan orang-orang sebelum mereka berkuasa, dan Dia pasti akan meneguhkan bagi mereka agama yang telah diredai-Nya untuk mereka, dan Dia benar-benar akan menukar (keadaan) mereka, sesudah mereka berada di dalam ketakutan, menjadi aman sentosa. Mereka tetap menyembah-Ku dengan tidak mem per­sekutukan sesuatu apa pun dengan Aku. Dan barang siapa yang (tetap) kafir sesudah (janji) ini maka mereka itulah orang-orang yang fasik. (An-Nuur, 24:55)

Allah telah menetapkan: "Aku dan rasul-rasul-Ku pasti menang." Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Maha Perkasa. (Al-Mujaadilah, 58:21)

6 comments:

  1. btol ke pelakon2 tu cakap camtuh? kalo boleh letak skali sumber rujukan..

    ReplyDelete
  2. bro...quotes from famous people 2 aku amik dr grup in fb. Lupa la nama grup 2...but sumthng yg ada kaitan ngan islam2 ni la. Aku just copy je imej dlm grup 2

    ReplyDelete
  3. Apa nak jadi dgn dunia skarang ni...tak tau la..semuanya di tsngan Allah...peace and love is all wat we need...uit...u ramainya follower...jealous I...hahah

    ReplyDelete
  4. DI MANA LETAKNYA ISLAM KINI???

    cuba tanya dalam hati, jumpa tak kat situ?

    dirikanlah kerajaan al-quran dalam hatimu, dan ia akan tertegak di muka bumi ini - olahan ayat Fathi Yakan (Bahtera Penyelamat)

    ReplyDelete
  5. Yeah, nice word senpai...thanx.

    ReplyDelete
  6. looking 4ward untuk mula menulis dalam azz lak

    ReplyDelete