Apr 24, 2010

Web setan!!!

Salam,

Pejam celik, pejam celik...dh weekend dh, it's time for a new post. So, utk post kali ni, saya nak menceritakan skit ttg 1 web yg sedang hangat diperkatakn di tmpt pengajianku ini. Kononnya web ini boleh menjawab segala soalan yg diberi dengan 1 syarat.....perlu yakin kepadanya. ~menakutkan bukan???


Inilah webnya...peter answers (www.peteranswers.com) Boleh cuba sndiri bak kata pepatah, belum cuba belum tahu.

So, saya nk kupas skit ttg rahsia web tersebut. Kalo fikir secara logik akal, mustahil la ada manusia boleh cipta web yang boleh menjawab soalan yg diberi termasuk la private question. Then, kononnnya kene percaya kat web ni dulu baru 'dia' akan menjawab soalan. Mengarut. Dhsyat betul programming smpai boleh set-kn web untk tau tahap kepercayaan sume.

Disebabkan itu, maka terlahirlah desas-desus mengatakan web itu ada kaitan dgn setan....wallahualam. Setan blh pkai internet gk ey? Apa2 pun, xnk memburukkan keadaan...takut akan ada yg terpesong lak akidahnya, aku ceritakan rahsia/trick nya.

Cnth peter menjawab soalan yang diberi.....

Weyh, mana dia tau nama aku???




Masya Allah....betul ke?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Cm menakutkan je kn....

Cuba tgk conth kalo dia xnk jwb (kononnya sbb kita x cukup percaya kt web ni)




Stylo gk kn bnde ni....so, wanna know how does it work? Let's watch dis short video.


video

Alhamdulillah, web ini xde kaitan langsung la dengan setan or sebagainya. Jadi, anda di luar sana yg sedang lagi mencuba2 web ni, janganla terlalu taksub sangat dengan bnde ni. xde pape yg hebat sangat pun. Jangan plak smpai ada yg sembelih ayam, letak jantung ayam tepi tingkap ke or anything else yg boleh membawa kepada syirik.

“Bahawa sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa seseorang yang syirik kepadanya dan Allah akan mengampunkan kepada sesiapa yang Dia kehendaki iaitu selain dari dosa syirik. Barang siapa yang mempersekutukan Allah, maka sungguh ia telah berbuat dosa yang besar.” – (Surah an-Nisa’, ayat 48)

“Sesungguhnya syirik itu adalah satu kezaliman yang amat besar.” – (Surah Luqman, ayat 13)

3 comments:

  1. menarik & ade pengajaran di sebaliknya..;D

    ReplyDelete
  2. To syana : Kn aku dh gtau yg aku akan cite gk kt org...so, aku dh tunaikn la k.

    To senpai : Thnx...tkot ada org yg trpercaya kt bnde ni, bek la sebar2kn trick yg sbenar.

    ReplyDelete